fly far away

10.02.2019.

Do kad?

Krenula sam u teretanu. Sad ce citava sedmica od kako idem. Ja, koja ima dvije lijeve noge. Ja, koja od srednje skole nisam pretrcala vise od 10 metara.
Prosle sedmice, u nedjelju, odem na pice s ovima s starog posla. Kaze ova jedna kako je krenula i rekoh joj da cu joj se priduzit. Planirala sam i ranije, al iskreno bilo mi mrsko samoj da idem. I dogovorimo se da se svako jutro u 7h nadjemo ispred. Tako i bi.
Prva dva dana mi je bilo tesko da se naviknem svako jutro tako rano ustati, al kad sam vec platila ici cu. Sto me i natjera da ustanem. Razlog sto idemo u 7h je taj sto ima najmanje naroda.
Osjecam kao da mi dan traje duze, ljepse sam organizovala obaveze tokom dana. Jest da malo prilegnem jedno sat vremena jer ostajem dugo budna preko noci. Na pocetku tih mjih popodnevnih drijemki sam imala lude snove. Sanjala sam jednom da su mi izvadili slijepo crijevo, budim se iz narkoze i kao bolio me rez gdje su me otvorili. Cim pokusam da se ispravim il da ustanem mene zaboli u snu. A u realnosti me nista nije bolilo. Drugi put sam sanjala da mi je trener vratio 1.5 KM na kraju mjeseca zato sto nisam koristila ovaj jedan dio teretane. A ja ne znam ni jednu spravu koristit osim trake za trcanje.


Dreamers:18406